×

Wahlgrens värld bjuder in tittarna i det innersta

Wahlgrens värld bjuder in tittarna i det innersta

Få dokusåpor har blivit så uppskattade som Wahlgrens värld. Med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso som eviga frontfigurer har tittarna fått en inblick i klanen Wahlgrens innersta rum. Sällan har en tv-publik fått komma så nära en familj på bästa sändningstid. 

Snabbfakta om Wahlgrens värld

Namn:Wahlgrens värld
Kanal:Kanal 5 
Streamingtjänst:Discovery+ (f.d. dplay)
Antal säsonger:12

Wahlgrens värld öppnade tidigare stängda dörrar

Pernilla Wahlgren har varit en av Sveriges mest kända sångerskor sedan 80-talet. Som dotter till två folkkära skådespelare var Pernilla van vid rampljuset redan som litet barn. Hennes karriär började långt innan hon slog in på den musikaliska banan. Pernilla började tidigt med barnteater och spelade bland annat huvudrollen i musikalen Annie redan som elvaåring.

Några år senare var det dags att ikläda sig rollen som Annika i Pippi Långstrump mot storheten Siw Malmkvist. Efter tiden som barnstjärna följde, som bekant, en karriär som popstjärna och länge var Pernilla Wahlgren ett namn på allas läppar.

Långt senare, efter att Pernilla Wahlgren fått sina fyra barn, skilt sig, genomgått en jobbig rättstvist med sin ex-man, separerat från sitt yngsta barns pappa och då närmade sig 50-strecket valde Pernilla att släppa in tittarna i sitt innersta. Resultatet kom att kallas Wahlgrens värld – en modern dokusåpa med målet att skildra familjen Wahlgrens vardag, gratis att streama för alla intresserade. Vid sidan av Pernilla tog även dottern Bianca Ingrosso uppdraget som huvudperson i serien. Mycket kom till en början att handla om relationen mellan mor och dotter, och detta uppskattades av tv-publiken. 

Gammal som ung känner igen sig i Wahlgrens värld

Utöver Pernilla och Bianca har även övriga familjemedlemmar i familjen Wahlgren-Ingrosso synts till i Wahlgrens världs familjeliv. Pernillas båda yngre bröder Niklas och Linus har vid flera tillfällen dykt upp och visat upp såväl sina familjer som sina hem. Familjen Wahlgrens matriark, Christina Schollin, var även hon länge en stor del av Wahlgrens värld. Mormor, mor och dotter hittade på mycket ihop, och deras upptåg dokumenterades flitigt av tv-teamet.

Något som förvånade många tittare var hur många privata samtal och funderingar familjen Wahlgren delade med sig av i serien redan från Wahlgrens värld säsong 1. Såväl hjärtesorg som sjukdomsbesked och bråk kablades ut i serien och väckte stort intresse hos publiken. Skvallerpressen fick gott om stoff till sina artiklar där innehållet i Wahlgrens värld debatterades flitigt. En del hade åsikter om Biancas sätt att tala till sin mamma, andra var mer intresserade av Pernillas, till en början, något torftiga kärleksliv. 

Wahlgrens värld blev en framgångssaga

Oavsett tidigare inställning till familjen Wahlgren kom många att skaffa sig en ny bild av familjen tack vare serien. Gammal som ung kunde hitta beröringspunkter mellan de olika familjemedlemmarna, och relativt snart stod det klart att Sverige tagit Wahlgrens värld till sina hjärtan.

Mindre än två år efter programmets premiär vann Wahlgrens värld pris för bästa tv-program på Kristallengalan. Vid samma gala tog Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren hem priset för bästa tv-personlighet. 

Framtiden stod för dörren i Wahlgrens värld 2021

Inför Wahlgrens värld säsong 11 ändrades några premisser:

  • Pernilla Wahlgren lämnade sitt hus som hon bott i under alla säsonger
  • Pernilla köpte även ett nytt sommarhus i Spanien
  • Bianca var inte längre med som en av huvudpersonerna i Wahlgrens värld
  • Pernilla Wahlgrens nya kärlek, Christian Bauer, kom att spela en viktigare och större roll i serien

Redan när säsong 11 av Wahlgrens värld 2021 spelades in visste produktionsteamet att Bianca skulle hoppa av sin roll som huvudfigur i serien. Bianca Ingrosso har under senare år gjort kometkarriär som entreprenör med ett av Sveriges största Instagram-konton och sitt hyllade sminkmärke Caia. Parallellt med detta har Bianca även drivit poddar, suttit i juryn i programmet Talang på TV4 och dykt upp i otaliga externa sammanhang.

Att vara ansiktet utåt för Wahlgrens värld fanns det till slut helt enkelt inte tid till, och Bianca valde att stiga av projektet. Beslutet berättade Bianca om i en känslosam video som delades i hennes sociala kanaler. Trots att Bianca inte längre figurerar som huvudperson i dokusåpan fortsätter hon att dyka upp relativt frekvent i serien. Som evig stöttepelare till sin mamma ger hennes närvaro fortsatt liv till det otroligt uppskattade tv-programmet som fortsätter med framgång under 2022.

Publicera kommentar