×

Världens godaste lax i ugn

Världens godaste lax i ugn

När det kommer till mat är lax en storfavorit i de svenska hushållen. Att göra lax i ugnen hör till en av de enklare middagsrätterna. Vilken som är världens godaste lax i ugn skiljer sig från familj till familj. Smaken är alltid olika och faktum är att lax går att kombinera med nästan vad som helst.

Snabb och enkel middag

Själva tillagningen är relativt okomplicerad. Ugnen behöver vara på 175 grader ungefär oavsett vilken typ av lax du väljer att tillaga. Oftast är det dock godast att göra en hel laxsida u ugnen eftersom den blir mindre torr.

Du kan välja att marinera eller krydda laxen med allt från vitlök till pesto eller teriyaki- Det är bara din och din familjs smak som avgör vilken världens godaste lax i ugn är. Recepten behöver inte vara svåra eller ha många ingredienser för att resultatet ska bli gott.

Vill du vara säker på att laxen inte blir torr kan du dessutom lägga den i aluminiumfolie och den håller även smakerna på plats och låter dem sjunka in ordentligt i fisken.

Du kan koka eller stampa potatis, göra sås och grönsaker till laxen. Hollandaise är en sås som många uppskattar till just lax med citron och vitlök.

Publicera kommentar