×

Tidernas bästa mobilspelen att underhålla sig med

Tidernas bästa mobilspelen att underhålla sig med

Att spela spel på mobilen är det många som gör, men har du testat alla dessa underhållande klassiker? Vi listar fem spel som är utmärkta att njuta av – även när du är på språng.

Candy Crush

Svenska Candy Crush är ett av de mest kända och älskade mobilspelen genom tiderna. Inspirerat av förlagor som Tetris och andra pusselspel bjuds vi på färgglad underhållning, som alla kan ta del av. Här gäller det att matcha godisbitar för att klara nivåer och tjäna poäng. Enkelt att lära sig, svårare att bemästra. Spelet introducerade det beroendeframkallande ”matcha-3”-konceptet och blev snabbt en global sensation. Många har försökt återskapa framgångssagan, men än så länge är Candy Crush bäst i ligan.

Poker

Minns du den stora pokerboomen i mitten av 00-talet? Även om din stålväska med pokermarker har förpassats till vinden har trenden aldrig dött ut – den har bara flyttat ut på nätet istället. Med alla online casinon och pokersajter som finns där ute har det aldrig varit enklare att spela poker – kortspelens “schack” – direkt i mobilen. Eftersom apparna (likaså variationerna) är många behöver du aldrig känna dig uttråkad.

Angry Birds

En annan Skandinavisk klassiker är finländska Angry Birds. Här gäller det för spelarna att slänga fåglar på byggnader för att besegra de gröna grisarna som har stulit fåglarnas ägg. Med sin charmiga grafik och sitt roliga upplägg blev Angry Birds ett globalt fenomen och banade vägen för många efterföljare och spin-offs. Redan 2016 kom första spelfilmen – och fler har det blivit sedan dess!

Temple Run

Var du en av de som missade Temple Run? Då är vi glada för din skull, för här finns det ohyggligt mycket underhållning att hämta. Temple Run är ett oändligt löpningsspel där spelaren styr en karaktär, som försöker undvika hinder och samla mynt i en forntida tempelmiljö. Spelet kombinerar snabb reflex och strategiskt beslutsfattande för att överleva så länge som möjligt och slå höga poäng. 

The Sims Mobile

Nostalgi deluxe! För de som är intresserade av strategi och simulering är The Sims Mobile ett utmärkt val. Spelet låter spelarna skapa och anpassa sin egen sim och styra deras liv genom att välja karriärer, bygga och inreda hem, och interagera med andra spelare online. Med sina realistiska simuleringsfunktioner och oändliga möjligheter har The Sims Mobile blivit en klassiker inom mobilspelsgenren.

Mobilspel är framtiden

Dessa klassiska mobilspel har blivit en del av popkulturen och har påverkat mobilspelsbranschen på olika sätt. De har underhållit miljontals spelare världen över och fortsätter att vara relevanta och omtyckta än idag. Med ständigt förändrade trender och teknologiska framsteg är det spännande att se vilka nya mobilspel som kommer att erövra spelvärlden i framtiden.

 

Publicera kommentar