×

Nora Rios från serien Kalifat vill spela många olika roller

movie 3

Nora Rios från serien Kalifat vill spela många olika roller

Som 23-åring är hon redan ett känt ansikte för många svenskar tack vare sin medverkan i en rad olika tv-serier och kortfilmer. Men Nora Rios är inte färdig med skådespeleriet. Hon ser fram emot att få göra fler roller och utveckla sitt skådespeleri till ännu högre nivåer. Sitt eget privatliv lyckas hon dock bra med att skydda från alltför mycket insyn.

Snabbfakta om Nora Rios

Fullständigt namnNora Ulrika Rios
Känd förSkådespelare känd från bland annat SVT:s dramathriller Kalifat
ÅlderFödd den 29 september 1999, och fyller alltså 24 under 2023
FamiljDet är svårt att hitta information om Nora Rios familj på internet. Det man kan kan konstatera är att hon inte är gift och inte heller har någon allmänt känd partner, inte heller några barn. Hon verkar inte prata mycket om sina föräldrar i intervjuer, men har berättat att det var hennes mamma som tog med henne på hennes första casting.

Nora Rios bakgrund som skådespelare

Det var i SVT:s serie Kalifat som den då 20-åriga Nora Rios fick sitt stora genombrott som skådespelare. Redan då hade hon dock många års erfarenhet som skådespelare. Hon berättar själv att hon var ett barn när hon fick sitt första jobb, och sedan har det rullat på. 

Vissa hade kanske tröttnat och velat hitta på något annat när tiden som barnskådespelare väl var över. Men så känner inte Nora. Hon vill ha fler roller, och gärna med olika karaktär så att hon får fortsätta lära sig och utvecklas och ta reda på vad hon gillar allra bäst.

Här är några av de filmer och serier där vi kan se Nora Rios:

  • Bankrånet (2013): Detta är en film som spelats in i Sverige på tre olika språk – tyska, franska och spanska – för att användas i språkundervisningen. Filmen bjuder på både spänning och komik. Vi ser Nora Rios som karaktären Vega i den spanska versionen.
  • Arkeologens dotter (2018): Detta är en dramaserie som främst riktar sig till skolbarn i årskurs tre och handlar om hur Norden befolkades. Nora spelar tonårstjejen Nim, vars mamma är arkeolog. När mamman plötsligt försvinner kastas Nim in i ett äventyr där hon får resa genom tiden för att söka efter sin mamma.
  • Kalifat (2020): Denna serie handlar om fem unga kvinnor vars vägar flätas samman i en berättelse om religiös fundamentalism. Nora spelar tonårstjejen Sulle som känner att hela världen är emot henne och som därför blir allt mer radikaliserad.
  • Heartbeats (2022): I denna tv-serie möter vi den festälskande tjejen Mio, som spelas av Nora, den mycket mer ordentlige och strukturerade Anders, och de två blir förälskade i varandra. Genom serien utvecklas Mio och hittar sig själv mer och mer.

Nora Rios på Instagram och Facebook

Nora Rios verkar mån om att ha sitt privatliv i fred, och det är svårt att hitta information om henne på sociala medier som Instagram och Facebook. Det finns ett konto med hennes namn och bild, men det är privat och har 719 följare. Det kan mycket väl vara hennes konto, men i så fall är det inget hon delar med fans utan bara med sina vänner.

På Facebook finns också ett konto med hennes namn, med samma profilbild som på Instagram. Där finns ett fåtal bilder på henne i flödet. Både på hennes Instagram- och Facebook-konto finns dock en länk till hennes agent, för den som vill komma i kontakt med henne.

Nora Rios på Wikipedia och andra sidor på nätet

Även på Internet i övrigt är det svårt att hitta information om Nora Rios. Artikeln om henne på Wikipedia är ca fyra rader lång och upplyser mest om några av de filmer och serier som hon har spelat i.

Många verkar undra över Nora Rios ursprung, men inte heller det är något som är särskilt lätt att få klarhet i. En spekulation verkar vara Chile, men det är svårt att få bekräftat att det stämmer. Enligt Wikipedia och flera andra källor är Nora uppvuxen i Uppsala. Kanske får fansen nöja sig med den informationen. Det är trots allt Noras insatser som skådespelare som är det mest intressanta här, och inte vilket land hon ursprungligen kommer ifrån.

Publicera kommentar