×

Får man pengarna tillbaka om man inte hämtar ut paket

Får man pengarna tillbaka om man inte hämtar ut paket

Vad händer om man inte hämtar ut sitt paket?

Det är en fråga som många av oss säkerligen frågat oss själva: ”Får man pengarna tillbaka om man inte hämtar ut paket?” Panik kan lätt frysa vårt sinne när vi inser att vi har missat att plocka upp ett paket. Men oroar dig inte, lösningar finns för sådana problem.

Får man pengarna tillbaka?

Svaret är både ja och nej. Vanligtvis, om du inte hämtar ditt paket inom en viss tid, skickas den tillbaka till avsändaren. Om avsändaren är en företag, kan de välja att återbetala dig, men det är inte alltid fallet. Vanligtvis debiteras du för returfrakten – så det kan vara en god idé att hämta ditt paket i tid för att undvika extra kostnader.

Paketleverantör Returpolicy Eventuell extra kostnad
DHL Återvänder till avsändaren efter 7 dagar Returfrakt kan tillkomma
PostNord Återvänder till avsändaren efter 14 dagar Returfrakt kan tillkomma
UPS Återvänder till avsändaren efter 5 dagar Returfrakt kan tillkomma

Det bästa att göra?

Bästa sättet att undvika detta är naturligtvis att hämta ditt paket i tid. Men om du av någon anledning inte kan, försök att kontakta leveransföretaget så snart som möjligt för att diskutera din situation. Vissa paketleverantörer kan hålla ditt paket längre mot en avgift.

Slutligen…

Kom ihåg att det är du som är ansvarig för ditt paket när det har levererats till ditt valda mottagningsställe. Så för att säkerställa en smidig pakethantering, se alltid till att hålla koll på dina leveranser och plocka upp dem i god tid. Kan du inte hämta paketet själv? Ingen fara, du kan alltid skicka någon annan i ditt st

Publicera kommentar