×

Bra tips för dig som vill introducera dansk design i ditt hem

Bra tips för dig som vill introducera dansk design i ditt hem

Den danska möbeldesignen är känd över hela världen för sin stilrena, minimalistiska och funktionella design. Under 1900-talet slog danska möbeldesigner som bland annat Hans J. Wegner, Arne Jacobsen och Finn Juhl igenom med ikoniska möbler som är fortsatt populära än idag. 

Eftersom den danska designen kännetecknas av att vara enkel, stilren och funktionell kan den med fördel användas när du vill inreda ditt vackra hem. Oavsett om du letar efter soffor och fåtöljer till vardagsrummet eller utomhusmöbler till altanen finns det massvis med vackra danska möbler som kan passa in.Därför har vi i den här artikeln samlat några tips för dig som vill skapa en harmonisk och stilren inredningsstil med hjälp av dansk design.

Håll det enkelt

Krångla inte till det. Danska möbler är som sagt kända för sin enkla design och passar därmed perfekt in tillsammans med enkla och stilrena möbler. Kombinera den danska designen med möbler och annan inredning som har rena linjer och undvik överflödiga detaljer.

Lek med kontraster

En av de största fördelarna med danska möbler är att de passar in med flera olika sorters inredningsstilar. Eftersom de i regel är gjorda med en simplare och minimalistisk design kan du med fördel krydda till det med andra stilar och färger. På så sätt skapar du en ny dimension i din inredning som väcker intresset hos vem som helst som ser den.

Satsa på kvalitet

De danska möblerna är bland annat kända för sin höga kvalitet och hållbarhet, vilket gör att de kombineras bra med andra kvalitetsmöbler och inredning med hög standard. För att skapa en långsiktig och hållbar inredning bör du därför kombinera den danska designen med möbler och detaljer av hög kvalitet. 

Tack vare möblernas tidlösa design och höga kvalitet kan du använda dem i väldigt många år. Deras minimalistiska stil gör att du enkelt kan använda samma möbler till flera olika inredningsstilar och du behöver därmed inte köpa nya varje gång du vill byta stil i ett rum. 

Dekorera med naturmaterial

En sak som kännetecknar dansk möbeldesign är att möblerna ofta tillverkas i naturmaterial som trä och läder. Därför passar de bäst in tillsammans med andra möbler i natur- eller naturliknande material. Dekorera med växter och skulpturer i trä, eller varför inte tavlor och bilder med naturmotiv så får du ett riktigt vackert och naturligt rum. 

Skapa en balans i rummet

För att verkligen lyckas med att skapa en lugn och harmonisk inredning är det viktigt att kombinera dina danska möbler med andra delar av rummet, som exempelvis belysning och textilier. 

Genom att få till rätt belysning och dekorera med filtar, kuddar och andra föremål som matchar möblerna kan du skapa en harmonisk och välkomnande atmosfär i rummet. Fundera även över om tapeterna eller väggfärgen passar in och var inte rädd för att måla eller tapetsera om. 

Dansk design i ditt hem

Sammanfattningsvis är danska möbler ett utmärkt val för dig som vill skapa en lugn, harmonisk och välkomnande atmosfär i ditt hem. Genom att välja högkvalitativa möbler i tidlös design och kombinera dem med andra inredningselement på ett enkelt och stilrent sätt får ditt rum en design som både är tidlös, harmonisk och hållbar. 

Publicera kommentar