×

Tips på presenter till studenten

Tips på presenter till studenten

Studenten är en fantastisk tidpunkt i livet, inte bara för studenten själv utan även för alla i hans eller hons närhet. Det är ett sätt att fira en tid fylld med förväntan och lycka inför framtiden. Samt en möjlighet att få samla släkt och vänner tillsammans hela dagen för att fira.

Men det här kan även vara en stressig tid för föräldrar, vänner och släktingar som vill hitta den perfekta presenten att ge bort. För att hjälpa till att lindra den stressen har vi här nedanför satt ihop en lista med nio tips på studentpresenter.

Hushållsartiklar och inredning

Efter studenten är det många som tar klivet ut i vuxenlivet, flyttar till en ny stad eller skaffar sin första lägenhet. En bra idé kan därför vara att be studenten skriva ner en önskelista på saker som behövs. Den här önskelistan kan innehålla de dyrare hushållsartiklarna som kan vara svåra att investera i som nyexaminerad. Även dyrare inredning kan vara tacksamt att få i studentpresent.

Några förslag på hushållsartiklar och inredning som passar utmärkt att ge bort i present:

 1. Bra hållbara knivar
 2. Airfryer
 3. Ljusstakar och vaser tillverkade av populära designers eller märken
 4. Set med både vin- och ölglas
 5. Uppsättning grytor och stekpannor

Smycken

Idag finns det mängder av olika designers och märken som tillverkar fantastiska smycken i olika stilar. Ett välkänt märke är Skultuna. Att köpa ett tidlöst smycke i bra kvalitet som håller länge är en perfekt present att ge till någon som tar studenten. Ett smycke går även att göra personligt på många olika sätt. Du kan välja att gravera in ett namn samt datum eller välja ett smycke som påminner dig om personen. På så sätt känns presenten ännu mer genomtänkt.

Även en stilren klockan är en bra present att ge bort. Här kan du också välja att gravera in något personligt på baksidan av uret. Kanske datumet för studenten eller klassens namn.

Presentkort

Tiden efter studenten kan det vara ont om pengar, vilket gör att presentkort ofta är mycket uppskattade att få. Att ge bort ett presentkort har många fördelar. Studenten får själv bestämma på vad pengarna ska spenderas på. Du som köper presentkortet sparar även tid eftersom du inte behöver fundera på vilken inrednings- eller klädstil personen har.

Ett tips här är att köpa presentkort i en butik som har bra valmöjligheter. Ett exempel är Zara som har både en inredningsavdelning samt ett bra utbud av kläder. Köp en bukett blommor till presentkortet för att göra det lite roligare.

Fotobok

Det finns garanterat mängder av bilder från tiden på gymnasiet. I många fall hamnar bilderna bara på en hårddisk eller sparas i molnet digitalt. Men i vilket fall så finns risken att bilderna glöms bort. Genom att ge bort en fotobok med alla bilderna från tiden i gymnasiet är de mer lättillgängliga och roligare att gå tillbaka och kolla på. Det är dessutom en fin inredningsdetalj att ha hemma i sin första lägenhet.

Träningsklocka

Träningsklockor är något som blivit väldigt populärt under de senaste åren. De fungerar inte bara som ett bra verktyg för personer som älskar träning, utan är mycket uppskattade av alla. Med klockan kan du inte bara hålla koll på din träning, utan även få notiser och mycket mer direkt till klockan. Du kan även hålla koll på sömnen och andra hälsofaktorer. En bra träningsklocka passar med andra ord de allra flesta och fungerar utmärkt att ge bort i studentpresent.

Studenthäng

En självklarhet att ge bort till en student är det klassiska studenthänget, även kallat studentnallar. De finns i mängder av olika varianter och former som gör det enkelt att hitta något som passar studenten på olika sätt. Du kan köpa ett champagneglas, en gullig nalle eller kanske en visselpipa. Den här presenten ska du iallafall ge under utspringet så studenten kan ha den runt halsen hela kvällen.

Massage

Under gymnasietiden har det varit många timmar med plugg framför olika böcker och datorn. Det här kan leda till stela axlar och nacke som behöver åtgärdas med en massage. Men en massage är inte en utgift som är högst upp på prioritetslistan som student, eftersom det kan vara rätt dyrt. Därför kan en massage vara mycket uppskattad att få i studentpresent.

Upplevelser

Om du vet med dig att personen som tar studenten gillar äventyr och adrenalin kan upplevelser vara en uppskattad present. Här kan du kolla runt vad som finns i närheten eller slå på stort och ta med en övernattning i upplevelsen.

Några förslag på upplevelser att ge bort:

 1. Höghöjdsbana
 2. Matlagningskurs
 3. Spadag
 4. Konsert
 5. Festival
 6. Keramikkurs

Självklart kan du ge bort en upplevelse i form av en middagsbjudning hemma där du lagt ner lite extra tid och kärlek på både mat och dekoration.

Bidrag till resekontot

Om du vet med dig att den blivande studenten planerar att resa det kommande året kan ett bidrag till reskassan vara mycket uppskattat. För att göra presenten visuellt roligare kan du köpa ett roligt kort, blommor eller varför inte personens favoritgodis.

Publicera kommentar