×

Keanu Reeves – vampyr, mem och filantrop

Keanu Reeves – vampyr, mem och filantrop

Keanu Reeves – vampyr, mem och filantrop

Skådespelaren Keanu Reeves är känd från storfilmer som The Matrix och John Wick. På senare år han har även fått mycket uppmärksamhet på internet för sin gulliga och oproblematiska personlighet. Han hyllas för att vara “wholesome”, ha båda fötterna på jorden och för att han alltid är trevlig och artig.

Kort om Keanu Reeves

Född 1964
NationalitetKanadensisk
FamiljFöräldrarna Patricia och Samuel Nowlin Reeves, Jr. och syskonen Kim och Emma Reeves
GirlfriendSenaste kända är Alexandra Grant
YrkeSkådespleare
Debut 1984 i TV-serien Hangin’ In

Bakgrund

Keanu Reeves föddes i Beirut, men växte upp i Kanada. Hans mor var från England och hans far från Hawaii. Namnet Keanu betyder faktisk “cool breeze over the mountains” på hawaiiska. Skådespelarkarriären inleddes relativt tidigt och om du googlar “Keanu Reeves young” kan du läsa om hans tidiga liv och roller, samt se flera bilder på hur han såg ut som ung. Det finns även ett stående internetskämt om att Keanu Reeves är en vampyr, eftersom han inte verkar åldras och att det finns målningar från 1700-talet som liknar honom.

Keanu Reeves är kanske mest känd från Matrix-filmerna, där han spelade huvudrollen Neo, men han har haft många andra roller. Både innan och efter Matrix. När du söker på “Keanu Reeves movies” kommer du att få väldigt många träffar. Enligt IMDb har han medverkat i över hundra filmer och serier. Han har dessutom varit röstskådespelare i flera spel och regisserat och producerat flera filmer.

Keanu Reeves film

Keanu Reeves rollista är lång. Mycket lång. Här följer några filmer som han har medverkat i:

  • Bill & Teds galna äventyr
  • Point Break
  • The Last Time I Committed Suicide
  • The Matrix
  • John Wick

Han har spelat både antagonist, småroller, protagonist och komisk sidekick. En bred repertoar, alltså. Med så många roller och en lång karriär undrar du kanske vad Keanu Reeves Net Worth är? Det uppskattas till 380 miljoner dollar. Trots att han alltså är mångmiljonär vittnar alla som har träffat honom om hans ödmjuka och lite blyga personlighet. Det finns bilder på internet där han handlar i vanliga affärer och åker tunnelbana, som vem som helst. Om du är nyfiken på hans bostad kan du googla “Keanu Reeves house” och kika på den inte särskilt blygsamma villan.

Keanu Reeves och internet

Som du säkert vet funkar internetkultur på ett galet och mystiskt sätt. Keanu Reeves kändisskap fick ett uppsving när en video från ett spelkonvent blev viralt. När Keanu Reeves pratar om TV-spelet Cyber Punk beskriver han grafiken som “breathtaking” varpå någon i publiken ropar “you’re breathtaking!”. Keanu Reeves rodnar och skrattar till varpå han svarar “You are breathtaking! You are ALL breathtaking!”.

Precis sådant är saker som internet älskar. Klippet blev genast viralt och Keanu Reeves hyllades som en “wholesome king”, alltså en helyllekille, kan man säga. Citatet, videon och stillbilder från videon blev omedelbart mem, som höll hela 2019 i ett järngrepp.

Filantropi och motorcyklar

Keanu Reeves är inte bara skådespelare, ett mem och en helyllekille, han är även en filantrop och samlare. Han är aktiv inom flera välgörenhetsområden, främst inom cancer och cancerforskning. Han donerar flitigt både pengar och sin tid till olika projekt och han har även stöttat en hel del filmer och böcker ekonomiskt.

Keanu Reeves samlar även på motorcyklar. Han äger flera själv, men har även varit med och grundat företaget Arch Motorcycles, som bygger personliga motorcyklar. I flera av de actionfilmer där han medverkat finns häftiga motorcykelstunts och diverse biljakter. Det är allmänt känt att Keanu Reeves gör sina egna stunts. Både på motorcykel och i andra scener. Han verkar inte vilja sluta med de farliga och actionfyllda stuntsen, trots att han närmar sig 60 år. Under inspelningen av den nya John Wick-filmen uppges det att den då 57-årige Keanu Reeves hoppade ner från en 46-våningsbyggnad över 19 gånger för att få en perfekt scen. Tack och lov för uppblåsbara madrasser och andra sorters skydd!

Publicera kommentar