×

Har du tecknat ett avtal som ger dig mer än 10 procent av din lön när du får sjukpenning?

Har du tecknat ett avtal som ger dig mer än 10 procent av din lön när du får sjukpenning?

Har du tecknat ett avtal som ger dig mer än 10 procent av din lön när du får sjukpenning?

Alla har vi funderat över fördelarna med att ha ett tryggt skyddsnät när sjukdomen eller olyckan är framme. Visste du att vissa försäkringsavtal kan ge dig mer än 10 procent av din lön i form av sjukpenning? Är du en av de lyckliga få, eller sitter du kanske och funderar på att teckna ett sådant avtal? Så läs vidare.

Fördelar med ett förhöjt sjukpenningavtal

Ett avtal som ger dig mer än 10 procent av din lön när du får sjukpenning kan verka lockande. Inte minst för att det ger en ekonomisk kudde att landa på om du skulle bli långtidssjukskriven. Detta kan vara särskilt viktigt om du har familj eller andra som är ekonomiskt beroende av dig. Skulle du bli sjuk utan detta skyddsnät kan det bli en finansiell belastning.

Vad bör du tänka på innan du tecknar ett sådant avtal?

Som i alla avtal finns det saker att tänka på innan you skriver på. Till att börja med, kan premien vara relativt hög. För det andra, du är kanske inte berättigad till denna fördelaktiga sjukpenning omedelbart efter att du har tecknat avtalet. Det kan finnas en så kallad karenstid.

Därefter finns det två väsentliga frågor du bör ställa dig: Först, har du råd att betala premien? Och för det andra, har du verkligen behovet av denna extra sjukpenning?

Faktor Premie Karenstid
Vanligt försäkringsavtal Låg lång
Extra sjukpenning avtal Hög Kort

Slutsats

Ett avtal som ger mer än 10 procent av lönen som sjukpenning kan vara väldigt lockande. Men det är inte gratis; det kommer alltid med både kostnader och villkor. Det är därför av stor vikt att noggrant överväga dessa faktorer innan du tecknar ett sådant avtal.

Publicera kommentar