×

Miss Li – en svensk popdrottning man inte missar!

sing1

Miss Li – en svensk popdrottning man inte missar!

Miss Li är en av Sveriges absolut hetaste artister just nu. Med miljoner av streams har hon tagit hela Sverige med storm. Miss Li är en urkraft som slagit sig rakt in i svenskarnas hjärtan.

Miss Lis karriär

Miss Li heter egentligen Linda Therese Karlsson och är född 1982 i Borlänge. Miss Li slog igenom som artist 2006 när hon lade ut egenkomponerade låtar på Myspace. Ryktet om den nya artisten spred sig och hon blev snabbt populär. Samma år fick hon ett skivkontrakt på sin första skiva. Få artister har skjutits mot stjärnorna i samma raketfart!

Miss Lis musik

Sedan debuten har Miss Li gett ut 10 hela album:

 • Late Night Heartbroken Blues (2006)
 • God Put a Rainbow in the Sky (2007)
 • Songs of a Rag Doll (2007)
 • Dancing the Whole Way Home (2009)
 • Beats & Bruises (2011)
 • Tangerine Dream (2012)
 • Singles and Selected (2012)
 • Wolves (2013)
 • A Woman’s Guide to Survival (2017)
 • Underbart i all misär (2021)

Förutom hela album har Miss Li producerat massor av singlar, och flera gånger legat på topplistorna med enskilda låtar. En av Miss Lis mest uppskattade singlar kom ut 2021 – Instruktionsboken. 

I Instruktionsboken sjunger Miss Li med sin omisskännliga stil om mänskliga känslor på ett vardagligt sätt. Språket är enkelt och lätt att relatera till. Hur ska man reda ut livet som är så komplicerat, alla svåra tankar, var är instruktionsboken till allt? Instruktionsboken är typisk för Miss Lis avskalade enkla ton. Man förstår vad hon sjunger om, och man bryr sig. 

5 låtar man inte får missa med Miss Li

 • X, 2022
 • Instruktionsboken, 2021
 • Komplicerad, 2020
 • Utan dig, 2021
 • Förlåt, 2021

Miss Li, ett under av orginalitet

Alla som har hört Miss Li kommer direkt känna igen henne i vilken låt som helst. Miss Li har en helt unik röst och ett uttryck som inte lämnar någon oberörd. Det märks lika väl när hon tolkar andras låtar. Under två säsonger fullständigt chockar hon publiken i Så Mycket Bättre, den Kristallen-belönade reality-showen i TV4. De covers hon framför i programmet är:

 • Lev Nu Dö Sen – Petter
 • Här Kommer Natten – Pugh Rogefeldt

Det är låtar man inte får missa. Miss Lis röst och uttryck slår rakt igenom rutan och ger låtarna ett helt nytt liv. Det blir bokstavligen så mycket bättre!

Miss Li live

Ska man verkligen njuta av Miss Lis musik ska man se henne live. Inspelad på skiva är hon fantastisk. Live är hon – ja, vad är bättre än fantastiskt? Miss Li är en artist som liksom inte nöjer sig med att riva av en spelning då och då. Hon ger allt i varje låt på varje konsert och lämnar ingen oberörd. 

Miss Li har turnerat mycket och varit med på många festivaler. Få artister turnerar så mycket som Miss Li och man undrar hur hon orkar med allt. Särskilt när hon dessutom säger att hon aldrig missar festerna?

Sommaren 2022 turnérar Miss Li tillsammans med Magnus Uggla och Petter. Trion hittade sitt samarbete under TV4-showen Så Mycket Bättre. Trion åker runt till scener som Dalhalla och Stockholm, Umeå och många andra städer. En show med den trion vill man inte missa, samtidigt är det ju inte lätt att få tag på biljetter när alla stjärnor ska upp på scen samtidigt. Man får vara ute i god tid!

Miss Li – a working class hero

År 2020 var Miss Li sommarvärd i P1. Där pratade hon mycket om sin arbetaruppväxt och den arbetsmoral hon fått med sig hemifrån. Det är inte förvånande att Miss Li ger ut sina låtar på både svenska och engelska. Det är så man gör när man sliter hårt. Man tar varje spelning som går, man ställer upp på varje intervju, man sliter i timmar för att få till de bästa spelningarna, och man gör det alla dagar i veckan. 

I sitt sommarprat berättar Miss Li om sin kroniska ledinflammation. Med onda stela leder är det inte lätt att flyga omkring på scenen som hon var van att göra. Samtidigt är Miss Li en person som inte vet hur man ger upp. Tar det stopp så får man gråta en skvätt, och sedan hitta en ny väg framåt. 

Kanske är det just hennes slit och obotliga kämpaglöd som gör Miss Li till den folkhjälte hon har blivit. Fastän hon gör fantastisk musik och har en utstrålning som trollbinder, så är hon vanlig på något sätt. Någon man kan relatera till, någon som pratar som man själv gör, någon man kan förstå. Någon som känns helt äkta! 

Publicera kommentar