Ja må jag leva….

544081_553273438079756_997142927_n

Igår fyllde jag år, en dag då många förväntar sig massa dyra stora paket.

En vän till mig frågade för ett tag sedan vad jag önskade mig när jag fyllde år. Jag har alltid sagt för att presenter är inte så viktiga för mig, så jag svarade henne att jag vill ha något som du vill ge mig. Något som jag kan ha kvar och minnas att de de var av dig jag fick det.

Lite så är det tänker jag, att för mig är det roligare att få en present av någon som denne vill ge mig. Något jag kan använda och tänka att ”just det de var ju av den jag fick denna”. Med den tanken förlorar paketen sitt ekonomiska värde och behöver alltså inte kosta en massa pengar. Tanken bakom paketen blir för mig viktigare.

Igår var det alltså min tur att fylla år, och jag har egentligen inte önskat mig så mycket. Mina pojkar Harald och Ture har länge sagt att de har köpt paket till mig. Något som de tyckte att jag behövde, något som de ville ge mig och som jag kunde ha användning för.

Jag har lite då och då funderat på, vad de skulle kunna ge mig som de tänkt ut själva. Idag var det alltså dags att få mina paket.

img_6615-kopiaAv Harald fick jag en ”Termos-mugg” i form av ett Nikonobjektiv. En mugg som Harald tyckte jag kunde ha med mig när jag var ute och fotograferade. En mugg som kunde hålla mitt kaffe varmt. En tanke från Harald, där han ville att jag skulle ha det bra när jag var ute och fotograferade.

Av Ture fick jag ett presentkort på XL-bygg där jag kunde använda pengarna till att köpa en såg. För några helger sedan byggde jag förråd och Ture hörde mig säga till min svärfar som hjälpte mig att min såg var så slö. Vad kan då vara bättre än att få ett presentkort så jag kan köpa en ny såg?

Igår ringde en vän till mig och sjöng för mig trots att jag vet att hon absolut inte gillar att sjunga för andra. Men för mig sjöng hon.

Tittar jag på facebook är det över 100 st som på olika sätt gratulerat mig.

PÅ min facebooksida lade jag ut min ”Nikon-mugg” på facebook och skrev ”Kan fylla år flera gånger”. Många trodde nog att jag fått ett objektiv som kostar ca 14000kr. Frågan är om det hade varit en bättre present?

 

Visst det hade varit en present som hade varit värt mer, men bara ett mer ekonomiskt värde och för mig spelar ju inte det någon roll. Så för mig är det mer värt att min son ger mig en mugg som håller kaffet varmt åt mig, att min son ger mig ett presentkort så jag slipper använda min slöa såg eller att en vän ringer och sjunger för mig.

Eller som att över 100 personer gratulerat mig på facebook.

Vad är viktigt på din födelsedag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *