Ground Zero – World Trade Center

IMG_2766

Häromdagen var vi och tittade på Ground Zero, eller World Trade Center som kanske fler känner till det som. De finns nog ingen som inte kommer ihåg bilderna som rullades upp i varje tv-kanal den 11/9 – 2001. Att stå där idag och se hur det såg ut runt omkring var ganska känslosamt. Visst var det svårt att förstå och ta in hur någon kunde styra två stora flygplan rakt in i två höga skyskrapor när man såg det på tv. Men att stå där på plats och försöka att ta in allt samtidigt som man såg alla namnen på alla som dog under attacken var ännu svårare.

IMG_2768

På samma plats som de två tornen stod har de byggt dels en ny skyskrapa som har fått namnet One World Trade Center, och där det andra tornet stod har de byggt en minnesplats med en stor damm där det hela tiden rinner vatten. Runt dammen har de skrivit in alla namnen på de som dog under attacken. På vissa ställen hade de satt dit blommor och amerikanska flaggor för att hedra dem som omkom.

IMG_2774En sådan händelse som hände 11/9 – 2001 kommer man nog aldrig att glömma oavsett om man känner någon som var med eller inte. Det är en så stor händelse som gör att man kommer minnas det resten av livet tror jag. På någotvis tycker jag att det vilade ett lugn över minnesplatsen. Att man kunde gå dit och sätta en blomma och minnas de som omkom under attacken.

Min tro är att det är viktigt att ha en plats där man kan sätta sig ner och minnas de som man inte har runt omkring sig längre. De behöver inte vara en kyrkogård tänker jag, utan kan vara vid en sjö, i en skogsdunge, osv. En plats där man kan sätta sig ner och minnas allt roligt man gjort med den man inte har omkring sig längre.

Har du någon plats där du kan minnas de du saknar?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *