1 vecka i New York

Untitled-1

Har precis vaknat upp och konstaterat att jag varit i New York i en vecka. En vecka som trots allt gått ganska fort. Jag kommer ihåg när vi satt i klassrummet i måndags och presidenten för Foutainhouse här i New York sa till oss att. ” 3 veckor är lång tid om ni bara tittar på sista dagen, försök istället att titta på varje dag och få ut det mesta av New York varje dag,

Häromdagen pratade vi om valfriheten i ett Fontänhus, valfriheten som medlemmarna har att komma dit, valfriheten att bestämma vad man vill göra när man är i huset. Det är ganska fränt tycker jag, att ett Fontänhus fungerar varje dag. Det blir mat varje dag, receptionen svarar i telefon och skickar sina mail varje dag, det ordnas sociala kvällsaktiviteter hela tiden osv. Detta trots att medlemmarna som kommer hit gör det frivilligt, utan en krona i lön. Vad är hemligheten tänker jag? Svaret är att de mår bra av att känna sig behövda och att de får uppskattning av det de gör. DE har någon som hjälper dem att nå sina mål och ingen säger att “de kan du inte”. Det är hemligheten att det fungerar…………

Första dagarna I New York kändes som en evighet, sedan när man började lära sig lite hur det fungerade kändes det helt plötsligt bättre. I början kände jag mig bara bortkommen i detta stora fontänhus. Inget visste jag, bökigt att tänka och göra sig förstådd på engelska, osv. Men bara det att finnas i denna atomsfär och känna att det du gör är ok, att kunna känna att även om jag känner mig bortkommen ibland så är någon tacksam för det jag gör. De hjälpte till att de kändes bättre, kanske fick jag smaka på lite av den känslan som en medlem får när han kommer in för första gången i ett fontänhus?

Jag skulle nog aldrig kunna känna mig hemma i New York, men nu känns det som att jag lärt mig lite hur det funkar och det känns lite mer hemma även om vi bara sett en liten del av staden.

frihetsgudinnan

Igår tog vi tunnelbanan ner till färjan som tog oss över till Station Island. Mitt ute i vattnet stod hon där Frihetsgudinnan och lyste med sin fackla. Då helt plötsligt slog det mig att det är ju alla de här sakerna som jag velat se. Alla de här sakerna som vyn över New York, Frihetsgudinnan, Centerl Park, osv. Det är ju precis det som gjort att jag velat åka till New York en gång i livet och helt plötsligt är jag här. Att då kunna få lära sig mer om hur ett fontänhus fungerar gör det hela ännu bättre.

Hur kan du få någon annan att känna sig behövd och värdefull?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *