Lost in New York

Untitled-1

I går var vi inne på andra dagen i vår utbildning. Dagar som består av att vi på förmiddagen och lite på eftermiddagen jobbar ute i enheterna i New Yorks FountainHouse. På eftermiddagarna har vi olika ämnen som vi diskuterar utifrån som tar upp olika saker som vi stöter på i huset.

Idag efter vår arbetsdag skulle jag och en killen jag åker med hit gå tillbaka till en NHL -shop som vi varit i under helgen. När vi var på NHL shopen i helgen var det mest en slump att vi hittade dit. Vi var mest ute och gick och så var den bara det. Så nu när vi skulle tillbaka visste vi inte riktigt hur vi skulle komma dit. Vi gick kollade därför upp på google maps hur vi skulle gå och följde sedan gps:en. När vi kommit en bit blev vi lite osäkra och började diksutera med varandra medans vi tittade på telefonen.

Plötsligt hör vi en grov röst och en stor man i kostym står bakom oss och säger. “Hey guys, are you lost?”. Vi tittade på den stora killen och fick fram fram ett “Yes, we looking for a NHL-shop”. KIllen visste precis vart vi skulle och visade och vägen dit. Vi tackade för hjälpen och gick vidare.

När vi var på väg hem stod killen kvar lutandes mot sin Merceders 550, vi gick fram till honom och sa “Thanks, we found it”. Han gjorde tummen upp och vi gick vidare.

Lite så har det varit de här dagarna tänker jag, man har känt sig lite vilsen. Språket är nytt, människorna är nya, allt är nytt och man känner sig lite vilsen. Så kan det även vara ibland i livet tänker jag, att man känner sig lite vilsen. Man vet inte riktigt var man ska gå för att komma vidare, vet inte riktigt hur man ska göra för att komma dit man vill. I de lägena är det ganska skönt att de finns människor som vågar komma fram och fråga “Hey Guys, are you lost?” och på så vis erbjuda sin hjälp så att man kommer vidare.

Hur kan du vara till hjälp för någon annan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *