Tack till alla som besökte mig på Vadstena Konstrunda

vägval

 

Så stod jag där för ett antal år sedan och funderade på om jag skulle våga att visa upp mina bilder. Skulle någon gilla det jag gjorde, skulle mina bilder tala till någon mer än till mig.

Idag har jag precis avslutat min utställning på Vadstena Konstrunda. En utställning som jag valt att kalla för “Resan med start 13 juni – 2008”. En utställning med bara bilder från min resa tillbaka från min utmattningsdepression. Bilder som på någotvis skulle symbolisera min väg tillbaka. En bild för valen jag gjorde, en bild för omsorgen jag fann, en bild för första steget när jag bestämde mig osv……

Jag kommer ihåg första gången jag visade upp mina bilder för allmänheten, hur rädd jag var, hur nervös jag var. I helgen kände jag lite av samma känsla. Jag hade fått mycket positivt innan, men nu skulle jag helt plötligt visa upp det som symboliserar min väg tillbaka. Först funderade jag på att skriva lappar under som beskriver min väg, men valde sedan att inte göra det. Sedan funderade jag på att döpa bilderna för att visa min väg.

Till sist valde jag att låta betraktaren själv få välja hur han eller hon ville se min väg tillbaka. Skulle min tanke med utställningen komma fram? Idag har jag svaret. Idag har jag precis avslutat en utställning som betytt en hel del för mig. Där många kommit och sagt, de här var starkt, det här var talande.

Jag skulle vilja tacka alla som kommit och tittat på min utställning. Tacka för alla ord påvägen, för alla möten, alla möten som berikat mig lång tid framöver. Idag vet jag att min historia talar till fler än mig, idag vet jag att mina bilder talar till fler än mig.

Tack!! / Richard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *