Jag ska bara – Alfons Åberg………

13 x 18

På kontoret på jobbet sitter en lapp på anslagstavlan. På lappen står:

Motivation

– Påverkas av vad vi vill och vad som känns angeläget för oss.

– Likaså av vad vi tror är möjligt just nu och om vi kan se och planera för nästa lilla steg

– Uppskattning ger motivationen en extra push.

 

Jag har gått ett tag och funderat på denna lilla lapp och hur det kommer sig att det ibland är så svårt att bestämma sig för en sak och sedan hålla sig konsekvent på den linjen tills man uppnått sitt mål. Många gånger går vi och velar av och an innan vi till sist beslutar oss för att, nu ska jag……. Man känner sig stolt över att nu har jag bestämt mig. Det man inte förstår är att det är nu det stora jobbet börjar.

Det går så lätt ett tag och sedan börjar det bli lite svårare, man börjar att fuska lite. En gång kan ju inte vara så farligt…… Jag vill ju fortfarande nå mitt mål……….

Min tro är att välja att man ska göra en förändring på något plan är inte så svårt. Det svåra är att sedan göra förändringen för att nå sitt mål. Valet man gör, gör man ju förhoppningsvis bara en gång. Förändringen måste man ju leva med varje dag…….

Det lappen egentligen säger tror jag är: 

– Är jag beredd att leva efter min förändring och offra det som behövs varje dag tills jag nått mitt mål?

– Tror jag att förändringen jag valt att göra är möjlig just nu eller ska jag ta lite mindre steg?

– Har jag tillräcklig uppbackning för att göra min förändring.

 

Kan du svara ja på dessa frågor?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *