Man tager vad man haver……

13 x 18 kopia

Idag var jag och handlade lite innan jag hämtade min son. Lite mat till kvällen och så lite extra mys då det var torsdag. Eftersom min fru jobbar i Stockholm vissa dagar i veckan så är jag själv hemma med barnen då. Vi brukar därför passa på att ha lite popcornmys just på torsdagen eftersom Maria alltid är borta på torsdagen. Idag skulle vi dessutom ha lite extra mys eftersom både jag och Harald har namnsdag idag, så då fick de bli bulle till kvällsfikat oxå.

När vi hämtade Ture på fritids var han jättetrött och när vi kom hem satte han sig i soffan och började helt plötsligt gråta.

– Mamma….. jag saknar mamma grät han.

Men mamma jobbar ju går det inte lika bra med pappa då frågade jag, men inte det var bara mamma. Jag berättade att jag köpt popcornmys och så några bullar till fikat ikväll. Tänkte att det är väl bäst att smöra lite.

– De är socker i bullar och det ska man inte äta sa han. De sa tandläkaren idag när vi var där med skolan grät han vidare.

Vi kom överens om att inte berätta för tandläkaren att vi åt popcornmys varje torsdag och att vi sedan dessutom åt bulle idag. Tydligen var det de som räckte för att det skulle duga med pappa idag för han slutade vara ledsen.

Ibland är det så tänker jag att man vill ha något som man just för tillfället inte kan få. Frågan är, ska man då vara nöjd med det man kan få just för tillfället eller fortsätta att jobba mot det som man inte kan få? Men oftast är det så att man måste vara nöjd med en sak för att kunna gå vidare mot det målet som man helst av allt vill ha. Det handlar inte om att byta ut det ena mot det andra tänker jag utan mer om att ta vara på det du har  just här och nu. När man lär sig att uppskatta det man har och gör just för tillfället så hittar man ofta positiva saker i det som kan vara till hjälp just i denna stund.

Precis som längtan efter mamma, när pappa har popcornmys och en extra bulle till kvällen då kan man vara nöjd även om det bara är pappa hemma.

Vad uppskattar du just här och nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *