Kritisera mera, men gör det rätt.

Jag har precis varit ute och gått med vovven efter en arbetsdag. Faktum är att det är ganska skönt att gå ut en sväng, rensa tankarna lite och fundera lite. Ibland kommer jag på mig själv att nästan gå och småprata med Caprice. När vi är ute och går brukar jag lägga in små träningspunkter under vår promenad. Hon kan få ligga kvar medans jag går iväg en bit, hon kan få hoppa över något, osv. Allt för att hon ska utvecklas och bli bättre samtidigt som vi har roligt ihop.

Idag på jobbet hade jag en grupp ungdomar på 20 personer som jag hade ett seminarium med. Seminariet handlade om att utvecklas och komma vidare som människa. Jag hade varvat lite föreläsning och lite grupparbete. Mest för att de inte bara skulle sitta och lyssna. Efter varje seminarie brukar jag gå laget runt och alla får säga en sak som de tar med sig från dagen och en sak som de tycker jag kan tänka på och förbättra tills nästa gång. Idag var det en kille som frågade varför jag gjorde det. Det man inte gjort så bra vill man väl helst av allt inte veta tyckte han.

Jag tänker så här att om jag bara går i mina gamla hjulspår och gör precis som jag alltid brukar göra så kommer jag inte att utvecklas. Ibland kan det vara svårt att själv se vad man gör och vad man skulle göra annorlunda.

– Men om det är något dåligt som du gör då frågade killen.

Alternativen jag har är att antingen fortsätter jag att gå omkring och göra det som behöver förbättras eftersom att jag inte vet om det. Eller så tar jag reda på vad som behöver förbättras och funderar på hur jag kan utveckla det. Att bara säga att det inte var bra hjälper ingen, men att säga att detta kunde du göra annorlunda därför att……. hjälper till att utveckla mig. Konstruktiv kritik är aldrig dåligt utan utvecklande.

Frågan är: Hur gör du för att utvecklas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *